Kunde:
Hei! Jeg har brukt å bake brød med bare grovt sammalt mel. Deigen helles i former og settes i kald ovn (fantastisk å slippe å bake det ut!). 100 grader i 35 min og 40 min på 225. Brødet smaker kjempegodt! Jeg har imidlertid litt problem med at det blir litt kompakt. Så prøvde jeg å heve det før jeg stekte det direkte på 225 grader. Da ble det litt ryssete... Har du noen tips i forhold til steke tid / temp, varme på væsken, deigkonsistens, ingredienser eller annet for å få en bedre konsistens på brødet? Hva
med surmelk - hvilke egenskaper har det i brøddeigen?
Bakeren:
Hei! Ettersom du ikke elter deigen - men rører den sammen - kan du forsøke å røre godt i deigen før du heller den i form. Rør rundt til grøten slipper bollen. Så skal du se :) Metoden forøvrig virker OK etter min erfaring med slike brød.